Publicador de continguts


Bicipalma arriba a les 51 estacions


15 de febrer de 2023

Avui s'ha presentat la nova estació situada a Tomàs de Villanueva Cortès, al barri de Son Oliva

Durant les darreres setmanes s'han incorporat noves estacions al barri del Terreno, Cal Capiscol, Portopí i Son Cotoner, entre d'altres

Aquesta setmana quedaran operatives les noves estacions situades al camí de Son Rapinya i al carrer del Prevere Rafael Barrera

Palma, 15 de febrer de 2023.- El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb el coordinador de Districte Nord, Miquel Àngel Barceló, el gerent de l'SMAP, Pedro Manera, i la directora general de l'Àrea, Irene Nombela, han visitat avui la nova estació de Bicipalma situada al carrer de Tomàs de Villanueva Cortès, al barri de Son Oliva, situat al Districte Nord.

Amb l'estació que ha entrat avui en funcionament al barri de Son Oliva i les dues estacions que ja estan instal.lades i aquesta mateixa setmana s'activaran situades al camí de Son Rapinya i al carrer del Prevere Rafael Barrera la nova xarxa de Bicipalma arriba a les 51 estacions operatives, una xifra que suposa haver incrementat fins a 14 estacions des de finals de desembre, quan s'implantà el nou sistema de bicicleta pública.

Durant les darreres setmanes s'han incorporat a la xarxa de Bicipalma les estacions situades a les següents barriades:

  • Mirador del Terreno
  • Marquès de la Sénia
  • Pasqual Ribot-Son Pisà
  • Salvador Dalí-Francesc Martí i Mora
  • Cal Capiscol
  • General Ricardo Ortega
  • Portopí
  • Pasqual Ribot-Son Cotoner

Durant les pròximes setmanes es continuarà fent feina per a ampliar la xarxa de Bicipalma fins a arribar al llarg d'aquesta primavera a les 85 estacions que s'han planificat.

L'ampliació de Bicipalma, que entrà en funcionament amb un sistema completament renovat el passat 29 de desembre, permet que el servei de bicicleta pública arribi a 20 barriades més de Palma i incorpori un total de 930 bicicletes noves, de les quals 270 són elèctriques i 660 mecàniques.

El projecte de la nova Bicipalma ha estat finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència. Fou adjudicat a l'empresa NextBike per un import de 2.991.220 euros.

Objectius de la UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Enllaç per a més informació: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

. Tota la informació: https://www.bicipalma.com/

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023