Publicador de continguts


Bicipalma arriba al Molinar i a Son Ferriol i suma onze noves estacions


24 de març de 2023

Avui s'ha presentat al Districte Platja de Palma la nova estació situada al carrer del Vicari Joaquim Fuster, 223

Aquesta setmana el servei arriba a Son Ferriol, Son Llàtzer, el camí Fondo i a altres punts com Son Flor, el Conservatori o el parc de Son Serra Perera

Palma, 23 de març de 2023.- El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb la gerent de l'SMAP, Irene Nombela, el regidor del Districte Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Jordi Vilà, i algunes entitats del Districte, han visitat la nova estació de Bicipalma situada al barri del Molinar, al carrer del Vicari Joaquim Fuster, 223, que s'ha estrenat avui.

A més d'aquesta estació, durant aquesta setmana s'acabaran d'instal.lar les següents estacions al Districte Platja de Palma i Pla de Sant Jordi:

  • Estació 04, situada al carrer de la Blatera de Son Ferriol
  • Estació 05, situada al carrer de Babieca de Son Ferriol (pendent d'instal.lació les properes setmanes)
  • Estació de Son Llàtzer
  • Camí Fondo

A més d'aquestes estacions, que permeten que Bicipalma arribi a nuclis com Son Ferriol o a l'Hospital de Son Llàtzer per primera vegada, aquesta setmana se sumen al servei de Bicipalma les següents estacions noves:

  • Estació de Son Flor (carrer de Bartomeu Cabrer, 2)
  • Estació General Riera (c. de l'Uruguai, 2)
  • Estació Conservatori (c. d'Alfons el Magnànim, 2)
  • Estació Parc Son Serra Perera (c. de Dionís Bennàssar, 16).
  • Estació Catalina March-Son Rapinya

Amb aquestes onze noves estacions ja són 73 les estacions de Bicipalma que estaran operatives, del total de 85 que s'ha planificat per a poder completar el servei.

Cal recordar que des de la setmana passada Bicipalma ha travessat la Via de Cintura i ha arribat a barriades que abans no disposaven d'aquest servei, com Son Fortesa, Son Gotleu, el Rafal Vell, el Rafal Nou, Son Cladera o Son Rapinya, entre d'altres.

El projecte de la nova Bicipalma ha estat finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència. Fou adjudicat a l'empresa NextBike per un import de 2.991.220 euros.

Objectius UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Enllaç per a més informació: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

. Tota la informació: https://www.bicipalma.com/