Publicador de continguts


Educació celebra "Per Amor a l'Art", la Mostra de Teatre Escolar de Palma de 2023


22 de març de 2023

La Regidoria d'Educació, encapçalada per Llorenç Carrió, presenta "Per Amor a l'Art", la Mostra de Teatre Escolar de Palma de 2023. El certamen es fa als centres educatius i les escoles de teatre infantil i juvenil de Palma. La mostra és una activitat del programa Palma Educa de la Regidoria d'Educació, amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura, que cedeix els tres teatres municipals i aporta el personal tècnic.

Segons paraules de Carrió "la mostra és possible gràcies a la passió de més de 100 docents que dirigeixen i col.laboren, comptant amb el suport d'APIMAs i famílies, i gràcies sobretot a la il.lusió de l'alumnat participant". En aquest sentit, cal recordar que a les activitats teatrals que es desenvolupen als centres educatius de Ciutat hi participen més de 900 infants i joves d'educació primària, secundària, batxillerat i educació especial. Tots ells pugen a l'escenari o col.laboren en els muntatges i escenografies.

Enguany a la Mostra hi ha 77 funcions programades, tant en sessions de matí, adreçades a públic escolar, com en sessions d'horabaixa adreçades a les famílies i a públic en general. El fet suposa la representació de 46 obres diferents interpretades per grups provinents de 9 centres públics d'ensenyament, 14 centres concertats i 3 escoles de teatre. D'aquests, hi ha alumnat d'educació primària, de secundària i batxillerat i 3 centres d'educació especial.

El treball dels grups es desenvolupa segons l'organització de cada centre. Alguns ho treballen des de les diferents assignatures i hi participa tot l'alumnat d'una o més aules. Altres centres ho plantegen com activitat extraescolar, on conviuen infants i joves de diferents edats. D'altra banda, hi ha centres que ho inclouen en el treball per projectes. Finalment, també apareixen els instituts que treballen les arts escèniques.

Des dels inicis de la Regidoria d'Educació, ara fa 40 anys, es potencia el teatre educatiu, veure teatre i representar-lo, amb la convicció que treballa aspectes que desenvolupen el potencial i el talent dels infants i joves. La mateixa activitat resulta generalment engrescadora, creativa, promou la persistència, l'esperit crític, l'humor, l'entusiasme, l'autoconsciència, la disciplina, l'empatia, la cooperació, el lideratge, la compassió i l'autoconeixement. El teatre educatiu ajuda a valorar les diferències i a treure'n partit.

La Mostra de Teatre Escolar Palma 2023 es durà a terme des del 21 de març al 21 de juny als teatres Mar i Terra i Xesc Forteza.