Publicador de continguts


Palma posa en marxa el projecte de formació en turisme segur emmarcat dins el Pla Impulso Palma


3 d’abril de 2023

Palma, 03 d'abril de 2023.- La regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, ha informat aquest matí de la posada en marxa del projecte de formació en turisme segur. En aquest sentit, ha assenyalat que l'Escola de Turisme Felipe Moreno serà l'encarregada de dissenyar, organitzar, crear i impartir els mòduls formatius en matèria de seguretat a col.lectius de treballadors amb relació directa amb el turista.

El programa, denominat "PALMA, DESTINACIÓ SEGURA", s'emmarca dins el Pla Impulso Palma que té com a objectiu que Palma sigui una destinació turística intel.ligent i sostenible.

El programa està dividit en diferents mòduls formatius, tots amb l'objectiu de donar a conèixer les estratègies per a fer front a la prevenció de situacions de inseguretat dels nostres visitants i donar les eines i el coneixement suficient als treballadors que tenen el contacte directe amb els visitants.

Mòduls:

*Prevenció de robatoris, furts i actes incívics. 

*Defensa personal.

*Control d'accés a locals d'esbarjo, dispensació responsable de begudes alcohòliques i reducció de riscs associats al consum d'alcohol i drogues.

*Primers auxilis i atenció a emergències.

*L'Ordenança reguladora dels espais públics. La Llei contra el turisme d excessos. La regulació de les festes il.legals.

*Amenaces de ciberseguretat al sector turístic.

*Mesures de mitigació dels ciberatacs.*Planificació a la seguretat d'esdeveniments (evacuació).

*Agressions, abusos i consentiment sexual: prevenció i ajuda a les víctimes.Cal recordar que el mes de febrer es va posar en marxa el Pla Impulso Palma, un projecte molt ambiciós dotat amb 974.535 euros i cofinançat pel Govern i la Secretaria d'Estat de Turisme que s'ha configurat a partir de 4 eixos estratègics (actius turístics connectats, accessibles i sostenibles; transformació competitiva i digitalització; sistema de gestió normalització i capacitació, i seguretat) i objectius específics per a complir. Objectiu estratègic 

L'objectiu estratègic del Pla és construir un model de ciutat i una destinació turística sostenible, segura i intel.ligent mitjançant la transformació del seu sector econòmic, basat principalment en el turisme, i el desplegament de la tecnologia i les TIC, la participació ciutadana i la col.laboració publicoprivada, avançant així cap a un ecosistema que permeti resistir conjuntures de crisi que posen en perill la prosperitat econòmica i l'hàbitat urbà i ambiental de la ciutat, i sortir-ne reforçat.