Publicador de continguts


Prop d'un miler de persones assistiren als diferents actes per a commemorar el 8M


3 d’abril de 2023

Palma, 1 d'abril de 2023.- El regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, Alberto Jarabo, i la directora general de l'Àrea, Meritxell Esquirol, han fet avui balanç de les diferents activitats organitzades per la seva Àrea per a commemorar el Dia de la Dona Treballadora, el 8M.

Les propostes s'han centrat enguany en com els cànons estètics i culturals intervenen, possibiliten o condicionen els processos d'accés i participació social de les dones. Des d'una perspectiva comunitària s'ha cercat que el principi de la convivència intercultural estigués sempre present, arribant als barris, defugint així la centralització de les propostes.

El consistori va presentar un programa d'activitats que incloïa una quinzena de propostes organitzades directament per l'Àrea amb un pressupost ajustat de 6.000 euros. Les activitats plantejaven als assistents una reflexió sobre el dret a la sobirania dels cossos o el dret que les dones siguin escoltades. Des d'un vessant transversal s'ha treballat una re-ocupació de l'espai públic, de manera que llocs quotidians han esdevingut escenaris de diàleg i debat.

"La manera de programar el 8M reflecteix com entenem que ha de ser i, alhora, marca clarament quina és la responsabilitat de la Regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+", ha dit el regidor Alberto Jarabo, que ha afegit que "les institucions i administracions públiques tenen el deure d'escoltar la ciutadania i, a partir d'aquí, anar més enllà de conèixer i reconèixer els reclams dels col.lectius. Hem de sentir les veus i els cossos de les dones que cada dia s'exposen a la quotidianitat, per a elevar-los al lloc que els pertoca, treballar per elles però també des d'elles."

El regidor, a més, ha agraït la implicació d'altres àrees en l'elaboració del programa, que enguany ha comptat amb la col.laboració de l'Àrea de Cultura, les Biblioteques Municipals, PalmaActiva, l'Institut Municipal d'Esports, el Centre Social Flassaders, l'Associació de Veïns de Ses Veles, la Fundació Turisme de Palma 365, la Cooperativa Jovent, Enginyeria Sense Fronteres de les Illes Balears i el Consell de Dones.

Els formats alternatius i complementaris d'accions institucionalitzades amb un punt crític i creatiu han esdevingut un èxit d'assistència. En són una mostra les diferents projeccions celebrades, que han exhaurit ràpidament les entrades i han comptat amb una activa participació en els debats posteriors.