Publicador de continguts


Seguretat Ciutadana es reuneix amb l'Associació de Confraries per a vetlar per la bona marxa de les processons de Setmana Santa


31 de març de 2023

La disposició de la Policia Local i la Policia Nacional perquè la festivitat se celebri amb normalitat és total

Palma, 31 de març de 2023.- L'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma s'ha reunit amb l'Associació de Confraries i la Policia Nacional per a vetlar per la bona marxa de les processons de Setmana Santa i ha decretat els serveis mínims arran de la convocatòria d'una vaga a partir del diumenge dia 2 d'abril al Servei de Grues de l'Ajuntament, servei adjudicat a l'empresa SETEX-APARKI.

En la reunió amb l'Associació de Confraries, s'han establert prioritats, s'han repassat els itineraris i s'han tractat els punts més importants de cara a la celebració i l'organització d'aquesta festivitat. La disposició de la Policia Local i la Policia Nacional perquè la festivitat se celebri amb normalitat és total. Han posat damunt la taula totes les eines de què disposen.

Des de l'Àrea de Seguretat Ciutadana, en coordinació amb el servei tarifat ORA de l'Àrea de Mobilitat, han desenvolupat unes tasques d'informació i distribució de fullets informatius a vehicles per a intentar minimitzar les molèsties als residents dels barris per on passen les processons.

Per part de la Policia Local, la senyalització de les reserves d'aparcament s'ha avançat uns dies, a les zones on s'espera més moviment i també s'han fet operatius preventius i informatius aquestes setmanes.

Per altra banda, s'ha demanat a l'empresa i al comitè dels treballadors què continuïn negociant, tenint clar el servei públic que s'ha d'oferir a la ciutadania de Palma. Des de l'Ajuntament es té clar que la negociació és la millor manera per a resoldre conflictes i reitera a les parts implicades que continuïn negociant en bons termes.

Des de l'Àrea s'ha recordat també que l'empresa ha estat complint els termes del contracte durant tota la legislatura i insten que se segueixi en aquesta línia. També volen posar èmfasi en el fet que estan a favor de les millores de les condicions dels treballadors.

Cal recordar que el març de 2022 es formalitzà la modificació del contracte amb la concessionària, ampliant la despesa màxima autoritzada en 286.440,22 euros, arribant-hi així a un contracte anual de 3.433.008,13 euros.

La vaga s'ha convocat a partir de les 00.00 del dia 2 d'abril fins a les 22.00 del 9 d'abril. Els serveis mínims decretats per l'Ajuntament permetran que els treballadors puguin exercir el seu dret a vaga i donar un servei adequat a la ciutadania. El Dijous i el Divendres Sant, dies de les processons més grans, es mantindrà el 100% dels serveis.